Huidhonger

Onlangs hoorde ik de term 'huidhonger' en vond het eigenlijk in de eerste instantie een luguber woord. Maar ik begin de betekenis van dit woord steeds beter te begrijpen.

Ik woon alleen en werk sinds de COVID-19 aan huis. Mijn moeder van 88 woont in de Liemers maar mijn dochter met vriend van 26 wonen 200 kilometer hier vandaan. Hij werkt in een supermarkt en staat bloot aan klanten die zich niet altijd aan de regels houden. Dat betekent dat wanneer ze bij mij op visite komen we ons aan de 1.5 meter afstand houden. Niemand wil elkaar besmetten en zeker niet mijn moeder van 88. Dat betekent dat we elkaar niet meer knuffelen of huggen.

Ik merk dat ik daar nu best last van begin te krijgen. Een mens is toch gemaakt om samen met elkaar te zijn, elkaar vast te houden in moeilijke tijden, elkaar te knuffelen als teken van genegenheid. Daarnaast willen mensen toch ook seks hebben met geliefden als uiting van liefde en genot. Hoe bizar is dit! Mijn moeder roept al dat dit erger is dan de oorlog; 'Daar kon je elkaar tenminste vasthouden'. 

Ja, de term 'huidhonger' begint steeds duidelijker voor mij te worden..... 

'Mens'.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top